Pàgines

P5

14-2-2023
 
ENGLISH TIME 
 
THE GIRAFFES AND THE ELEPHANTS HAVE BEEN EXPERIMENTING WITH DIFFERENT FLAVOURS: SWEET, SALTY AND SOUR. THE HAD A GREAT TIME! 
5-5-2022
 
IMANTS 
 
ELS ELEFANTS I LES GIRAFES ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ EXPERIMENTANT AMB IMANTS.
 
HEM OBSERVAT QUÈ PASSA QUAN INTERACCIONEN DOS IMANTS ENTRE ELLS.
 
 


 TAMBÉ HEM DESCOBERT QUE ELS IMANTS ATREUEN OBJECTES METÀL·LICS PERÒ NO D'ALTRES MATERIALS.
 
 
1-3-2022
 
ENGLISH TIME 
 
THIS WEEK  IN ENGLISH WE HAVE CELEBRATED CARNIVAL AND WE HAVE BECOME LITTLE INDIANS.
THROUGH SONGS, ACTIVITIES, CROWNS, FEATHERS...THEY HAD A LOT OF FUN!!!
 
 

 

 
 
20-2-2022
 
OBSERVACIÓ DE LES CARXOFES 
 
ELS ELEFANTS I LES GIRAFES HEM ESTAT OBSERVANT CARXOFES: LES HEM TOCAT, OBSERVAT AMB LUPA I ENS HEM FET PREGUNTES.
 
 - QUINA FORMA TENEN?
- FAN OLOR
- COM SÓN LES FULLES?
 

TAMBÉ LES HEM TALLAT PER LA MEITAT I HEM DESCOBERT COM SÓN PER DINTRE: TENEN PÈLS I SÓN TOVETES!!!
 
 

PER ÚLTIM LES HEM DIBUIXAT AMB RETOLADOR AMB MOLTA CURA FIXANT-NOS MOLT BÉ EN TOT ALLÒ QUE HAVÍEM OBSERVAT.
 
 
 
26-11-2021
 
LES LLAVORS
 
ELS NENS I NENES DE P5 HEM OBSERVAT LLAVORS DE DIFERENTS FRUITES I HORTALISSES.


ENS ADONEM QUE TENEN DIFERENTS FORMES, MIDES I COLORS.
 
COMPARTIM CONEIXEMENTS I EXPERIÈNCIES. LA NATURA ENS OFEREIX INMENSES POSSIBILITATS PER APRENDRE.
 


 
 
4-11-2021
 
DISCOVERING OUR NEIGHBORHOOD 
  

 
29-10-2021

"CARBASSAGEM" A P-5

LES CARBASSES OFEREIXEN OPORTUNITATS DE DESCOBERTA  I APRENENTATGE!

HI HA INFINITAT   DE CARBASSES I MOLT VARIADES, UNES DE MÉS PETITES I D’ALTRES DE MOLT GRANS, TAMBÉ RUGOSES I DE DIFERENTS TONALITATS. ENTRE TOTS HEM OMPLERT EL CISTELL DE CARBASSES. EN TENIEM DE SEQUES I HEM ESCOLTAT EL TRESOR QUE PORTEN DINS ”LES LLAVORS”. UNES MÉS SOROLLOSES QUE D’ALTRES. A POC A POC ENS HEM ANAT ENGRESCANT I CADA DIA ARRIBAVEN DE DIFERENTS  A L’ESCOLA.
UN PRIMER CONTACTE AMB LES  CARBASSES HA CONSISTIT EN MANIPULAR-LES LLIURAMENT I ELS INFANTS HAN REALITZAT DIFERENTS ACCIONS; RODOLAR, TOCAR, OLORAR, SACSEJAR I SOSPESAR-LES.

HEM COMPARAT COLORS, FORMES, GRANDÀRIES I EL PES I LES HEM REPRESENTAT

 

5-10-2021
 
 FEM GRUPS COOPERATIUS I GAUDIM DIBUIXANT ENTRE TOTS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-5-2021
 
FLOTABILITAT
 
DESPRÉS D'UNA LLARGA CONVERSA SOBRE LA FLOTABILITAT, LES GIRAFES I ELS ELEFANTS VAM FER HIPÒTESIS DE LA FLOTABILITAT DELS OBJECTES I VAM CLASSIFICAR-LOS.
VAM PASSAR A L'ACCIÓ COMPROVANT I EXPERIMENTANT AMB ELS OBJECTES PER VEURE SI SURAVEN O NO SURAVEN.
 A MESURA QUE ANAVEN POSANT OBJECTES DINS DE L'AIGUA, ELS INFANTS FEIEN HIPÒTESIS I MIRAVEN D'ESBRINAR QUÈ PASSARIA AMB AQUELLS OBJECTES. TAMBÉ VAM MIRAR DE QUIN MATERIAL ESTAVEN FETS: PLÀSTIC, FUSTA O METALL.


 
 
6-5-2021

EL PLÀNOL

AQUESTA SETMANA HEM COMENÇAT A TREBALLAR EL PLÀNOL DEL PARVULARI. D'AQUESTA MANERA AJUDEM ALS NOSTRES NENS I NENES A ORIENTAR-SE EN L'ESPAI. TREBALLEM L'ORIENTACIÓ ESPACIAL, IDENTIFIQUEM ESPAIS, JUGUEM AMB LES FORMES GEOMÈTRIQUES PER CREAR LES DIFERENTS SALES I ESPAIS QUE TENIM AL PARVULARI...TOT OBSERVANT EL NOSTRE ENTORN DES D'UNA PERSPECTIVA AÈRIA. 


 

  


29-4-2021

SANT JORDI

LA TARDA DE LA DIADA DE SANT JORDI P5 VA ANAR AL BOSQUET ON VA PODER GAUDIR D’UNA MÀGICA ESTONA LLEGINT I COMPARTINT ELS SEUS CONTES PREFERITS. UN ESPAI OBERT ON NATURA LITERATURA ES COMBINEN PER DEIXAR ANAR LA IMAGINACIÓ DELS ALUMNESCONVERTINT LES PARAULES EN JOC I MOVIMENT. 

 

 


 
  


AQUESTES LECTURES ES VAN REALITZAR EN UNS ESPAIS CREATS AMB DIVERSES TELES, DONANT INTIMITATCOMODITAT I SENCILLESA. UN ESPAI DE LECTURA CANVIANT... 


  


 


 


24-3-2021
 
                                          EL COS HUMÀ 
 

TANQUEM UN PROJECTE PLE D’INCÒGNITES I D’EMOCIONS. HEM DESCOBERT EL NOSTRE PROPI COS, EL COS HUMÀ. ENS HEM FET MOLTES PREGUNTES I HEM INVESTIGAT COM SOM PER DINS A PARTIR DELS CONTES, DEL NOSTRE AMIC, L’ESQUELET NICOLÀS, DE LES PROJECCIONS QUE HEM VIST A CLASSE I... DEL JOC!!  

 


 

EN UNA DE LES SESSIONS VAM PODER FER LES NOSTRES PRÒPIES SILUETES PER PARELLES, DE LES QUALS EN FINALITZAR EL PROJECTE, LES VAM OMPLIR AMB TOT ALLÒ QUE HAVÍEM APRÈS. HEM DIBUIXAT ELS ÒRGANS, LES VENES I ELS OSSOS. 

 

 

 

A LES ROTLLANES VAM PODER COMPARTIR TOTA AQUESTA INFORMACIÓ: ALLÒ QUE JA SABÍEM I AL QUE NO... COSA QUE ENS VA AJUDAR A QÜESTIONAR-NOS COM FUNCIONEM, PERQUÈ SERVEIXEN ELS ÒRGANS I ALGUNS OSSOS.   
24-02-2021

L'HORT


AQUESTS DIES P5 ESTÀ CUIDANT L'HORT DE L'ESCOLA. HEM PLANTAT PASTANAGUES, ENCIAMS, RABENS, BLEDES,... LES HEM REGAT I HEM ESTAT OBSERVANT EL SEU CREIXEMENT.

ENS HEM OCUPAT TAMBÉ DE LA COMPOSTADORA, GIRA QUE GIRA... QUINS MÚSCULS ENS SORTIRAN!

AQUÍ US DEIXEM UN PETIT RECULL DE FOTOGRAFIES DEL QUE HEM ESTAT FENT.
17-02-2021

COMPOSICIÓ PUNT DE LLIBRE

DES DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA ENS HA ARRIBAT LA PROPOSTA DE REALITZAR UN PUNT DE LLIBRE UN PUNT DE LLIBRE PER TAL DE PARTICIPAR EN UN CONCURS. ELS ELEFANTS I LES GIRAFES ENS HEM POSAT MANS A L'OBRA I HEM COMENÇAT A RUMIAR QUINS SÓN ELS COMERÇOS QUE TENIM AL BARRI... UNA PASTISSERIA, CARNISSERIA, SUPERMERCATS, LLIBRERIES... PERÒ HI HA UNA EN ESPECIAL QUE ENS HA AGRADAT MÉS... LA FLORISTERIA!!!

UN COMERÇ PLE DE FLORS I COLORS! AMB UNA GRAN QUANTITAT DE FRAGÀNCIES I OLORS. fULLES I FLORS DE DIFERENTS FORMES I MESURES. UN COMERÇ QUE FA TREURE UN SOMRIURE!

AQUÍ US DEIXEM UN VÍDEO I ALGUNES FOTOS DE COM HAN REALITZAT LES SEVES COMPOSICIONS PELS SEUS PUNTS DE LLIBRE PER GRUPS COOPERATIUS! 

PER VEURE EL VÍDEO CLIQUEU A LA SEGÜENT IMATGE:11-02-2021 

OBSERVEM EL BRÒQUIL I LA CARXOFA

Hem fet una observació i representació del bròquil i la carxofa. Aquests petits elefants i girafes no n'han deixat cap d'esquerda per descobrir...

Després d'observar l'exterior també hem volgut veure el seu interior amb les lupes i guaita com canvia la cosa... La carxofa anava canviant de color segons anava passant el temps, cada vegada el seu color s'enfosquia més. El bròquil ens deixava veure la seva forma i tonalitat lluent, semblava un arbre partit per la meitat.

Vam fer un petit mos d'aquestes hortalisses i després les vam representar. A la següent foto trobareu un petit vídeo de com vam gaudir d'aquesta activitat:


2-02-2021

LA MIMOSA

Un gran arbre que trobem a l’entrada de la porta del Parvulari, ens aporta una dolça olor en arribar a l'escola. Fet que, molts dels nostres alumnes s'interessin per ell. Aquest arbre és la Mimosa, el qual ens envaeix amb la seva dolça fragància.

Descobrim, no només les olors, sinó també els colors vius que tanta alegria ens aporten i els plasmem sobre un paper vegetal per tal de donar vida a la nostra petita obra d'art.

Els/les alumnes de P5 hem pogut observar i percebre les diferents sensacions que ens ha produït, gaudim de les seves textures, olors i colors.
Us deixem un petit recull de com l'hem representada a la següent imatge:

CLICA LA IMATGE PER VEURE EL VÍDEO

 
 

1 comentari:

  1. Jean Piaget, l'escola i la creativitat
    http://www.catorze.cat/noticia/3700/jean/piaget/escola/creativitat

    ResponElimina