Pàgines

P5

 5-10-2021
 
 FEM GRUPS COOPERATIUS I GAUDIM DIBUIXANT ENTRE TOTS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-5-2021
 
FLOTABILITAT
 
DESPRÉS D'UNA LLARGA CONVERSA SOBRE LA FLOTABILITAT, LES GIRAFES I ELS ELEFANTS VAM FER HIPÒTESIS DE LA FLOTABILITAT DELS OBJECTES I VAM CLASSIFICAR-LOS.
VAM PASSAR A L'ACCIÓ COMPROVANT I EXPERIMENTANT AMB ELS OBJECTES PER VEURE SI SURAVEN O NO SURAVEN.
 A MESURA QUE ANAVEN POSANT OBJECTES DINS DE L'AIGUA, ELS INFANTS FEIEN HIPÒTESIS I MIRAVEN D'ESBRINAR QUÈ PASSARIA AMB AQUELLS OBJECTES. TAMBÉ VAM MIRAR DE QUIN MATERIAL ESTAVEN FETS: PLÀSTIC, FUSTA O METALL.


 

 
6-5-2021

EL PLÀNOL

AQUESTA SETMANA HEM COMENÇAT A TREBALLAR EL PLÀNOL DEL PARVULARI. D'AQUESTA MANERA AJUDEM ALS NOSTRES NENS I NENES A ORIENTAR-SE EN L'ESPAI. TREBALLEM L'ORIENTACIÓ ESPACIAL, IDENTIFIQUEM ESPAIS, JUGUEM AMB LES FORMES GEOMÈTRIQUES PER CREAR LES DIFERENTS SALES I ESPAIS QUE TENIM AL PARVULARI...TOT OBSERVANT EL NOSTRE ENTORN DES D'UNA PERSPECTIVA AÈRIA. 


 

  


29-4-2021

SANT JORDI

LA TARDA DE LA DIADA DE SANT JORDI P5 VA ANAR AL BOSQUET ON VA PODER GAUDIR D’UNA MÀGICA ESTONA LLEGINT I COMPARTINT ELS SEUS CONTES PREFERITS. UN ESPAI OBERT ON NATURA LITERATURA ES COMBINEN PER DEIXAR ANAR LA IMAGINACIÓ DELS ALUMNESCONVERTINT LES PARAULES EN JOC I MOVIMENT. 

 

 


 
  


AQUESTES LECTURES ES VAN REALITZAR EN UNS ESPAIS CREATS AMB DIVERSES TELES, DONANT INTIMITATCOMODITAT I SENCILLESA. UN ESPAI DE LECTURA CANVIANT... 


  


 


 


24-3-2021
 
                                          EL COS HUMÀ 
 

TANQUEM UN PROJECTE PLE D’INCÒGNITES I D’EMOCIONS. HEM DESCOBERT EL NOSTRE PROPI COS, EL COS HUMÀ. ENS HEM FET MOLTES PREGUNTES I HEM INVESTIGAT COM SOM PER DINS A PARTIR DELS CONTES, DEL NOSTRE AMIC, L’ESQUELET NICOLÀS, DE LES PROJECCIONS QUE HEM VIST A CLASSE I... DEL JOC!!  

 


 

EN UNA DE LES SESSIONS VAM PODER FER LES NOSTRES PRÒPIES SILUETES PER PARELLES, DE LES QUALS EN FINALITZAR EL PROJECTE, LES VAM OMPLIR AMB TOT ALLÒ QUE HAVÍEM APRÈS. HEM DIBUIXAT ELS ÒRGANS, LES VENES I ELS OSSOS. 

 

 

 

A LES ROTLLANES VAM PODER COMPARTIR TOTA AQUESTA INFORMACIÓ: ALLÒ QUE JA SABÍEM I AL QUE NO... COSA QUE ENS VA AJUDAR A QÜESTIONAR-NOS COM FUNCIONEM, PERQUÈ SERVEIXEN ELS ÒRGANS I ALGUNS OSSOS.   
24-02-2021

L'HORT


AQUESTS DIES P5 ESTÀ CUIDANT L'HORT DE L'ESCOLA. HEM PLANTAT PASTANAGUES, ENCIAMS, RABENS, BLEDES,... LES HEM REGAT I HEM ESTAT OBSERVANT EL SEU CREIXEMENT.

ENS HEM OCUPAT TAMBÉ DE LA COMPOSTADORA, GIRA QUE GIRA... QUINS MÚSCULS ENS SORTIRAN!

AQUÍ US DEIXEM UN PETIT RECULL DE FOTOGRAFIES DEL QUE HEM ESTAT FENT.
17-02-2021

COMPOSICIÓ PUNT DE LLIBRE

DES DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA ENS HA ARRIBAT LA PROPOSTA DE REALITZAR UN PUNT DE LLIBRE UN PUNT DE LLIBRE PER TAL DE PARTICIPAR EN UN CONCURS. ELS ELEFANTS I LES GIRAFES ENS HEM POSAT MANS A L'OBRA I HEM COMENÇAT A RUMIAR QUINS SÓN ELS COMERÇOS QUE TENIM AL BARRI... UNA PASTISSERIA, CARNISSERIA, SUPERMERCATS, LLIBRERIES... PERÒ HI HA UNA EN ESPECIAL QUE ENS HA AGRADAT MÉS... LA FLORISTERIA!!!

UN COMERÇ PLE DE FLORS I COLORS! AMB UNA GRAN QUANTITAT DE FRAGÀNCIES I OLORS. fULLES I FLORS DE DIFERENTS FORMES I MESURES. UN COMERÇ QUE FA TREURE UN SOMRIURE!

AQUÍ US DEIXEM UN VÍDEO I ALGUNES FOTOS DE COM HAN REALITZAT LES SEVES COMPOSICIONS PELS SEUS PUNTS DE LLIBRE PER GRUPS COOPERATIUS! 

PER VEURE EL VÍDEO CLIQUEU A LA SEGÜENT IMATGE:11-02-2021 

OBSERVEM EL BRÒQUIL I LA CARXOFA

Hem fet una observació i representació del bròquil i la carxofa. Aquests petits elefants i girafes no n'han deixat cap d'esquerda per descobrir...

Després d'observar l'exterior també hem volgut veure el seu interior amb les lupes i guaita com canvia la cosa... La carxofa anava canviant de color segons anava passant el temps, cada vegada el seu color s'enfosquia més. El bròquil ens deixava veure la seva forma i tonalitat lluent, semblava un arbre partit per la meitat.

Vam fer un petit mos d'aquestes hortalisses i després les vam representar. A la següent foto trobareu un petit vídeo de com vam gaudir d'aquesta activitat:


2-02-2021

LA MIMOSA

Un gran arbre que trobem a l’entrada de la porta del Parvulari, ens aporta una dolça olor en arribar a l'escola. Fet que, molts dels nostres alumnes s'interessin per ell. Aquest arbre és la Mimosa, el qual ens envaeix amb la seva dolça fragància.

Descobrim, no només les olors, sinó també els colors vius que tanta alegria ens aporten i els plasmem sobre un paper vegetal per tal de donar vida a la nostra petita obra d'art.

Els/les alumnes de P5 hem pogut observar i percebre les diferents sensacions que ens ha produït, gaudim de les seves textures, olors i colors.

Us deixem un petit recull de com l'hem representada a la següent imatge:

CLICA LA IMATGE PER VEURE EL VÍDEO


20-12-2020
 
 
CONCERT DE NADAL
 
HOLA FAMÍLIES DE P5, US DEIXEM ELS VÍDEOS AMB EL CONCERT DE NADAL QUE HEM PREPARAT AMB MOLTA IL·LUSIÓ.
 
VÍDEO GIRAFES
 

 
VÍDEO ELEFANTS 
20-11-2020
 
 DESCOBRIM LES ARRELS
 
A P5 HEM OBSERVAT QUE A LA LLAVOR DE L'ALVOCAT LI HA SORTIT UNA TIRA MOLT LLARGA...SÓN LES ARRELS!!!
 
 HEM FET UNA OBSERVACIÓ I REPRESENTACIÓ D'AQUESTES ARRELS I HEM PENSAT I COMPARTIT AMB TOTS ELS COMPANYS/ES COM SÓN, D'ON SURTEN, PER A QUÈ SERVEIXEN...


 
5-11-2020

LES MANDALES DE P5

ELS ELEFANTS I  LES GIRAFES HEM GAUDIT FENT MANDALES EN EL BOSC DE LES MONGES. MIREU, MIREU...

 


 


  

QUÈ BONIC ENS ESTÀ QUEDANT...


 


 

31-10-2020

TAULA DE LA TARDOR

A LES CLASSES DE P5 HEM GAUDIT DE LA TAULA DE LA TARDOR A L'HORA DE PLÀSTICA.

 

HEM DIBUIXAT ELS DIFERENTS ELEMENTS DE LA TARDOR QUE HEM ESTAT PORTANT DURANT TOTA LA SETMANA: CARBASSES, PINYES, MONIATOS, CASTANYES, PELLONS, AGLANS, FULLES,… I MOLTES MÉS COSES!!!

 

 

UNA VEGADA DIBUIXADES AMB LES CERES, HEM PINTAT ELS DIBUIXOS AMB AQUAREL·LES I AQUEST HA ESTAT EL RESULTAT:

 


  


 
14-10-2020

A COMPTAR

ELS ELEFANTS I LES GIRAFES JUGANT AMB ELS CUBS MULTILINK COMPTEM, CONSTRUIM I REPRESENTEM


 

 

 

 

 

 

1-10-2020

EL LLORER DE L'ESCOLA

A LES ESTONES DE PATI GAUDIM D'UNA CABANA DE FULLES VERDES ON ENS AMAGUEM I ON SORGEIXEN PETITES HISTÒRIES...I SABEU QUE AQUEST ARBRE ÉS UN LLORER???


1 comentari:

  1. Jean Piaget, l'escola i la creativitat
    http://www.catorze.cat/noticia/3700/jean/piaget/escola/creativitat

    ResponElimina